ABOUT BOBBIE VINTAGE

BOBBIE’S STORY

Ik ben Bobbie, verzamelaar van bijzondere spullen en vanuit liefde voor gouden sieraden is Bobbie Vintage ontstaan. 

Mijn voorouders hadden generaties lang een juwelier in Nijmegen en als kleindochter van een goudsmid (en een volbehangen oma) was ik altijd al gek op goud.

Het is begonnen met speuren naar vintage en antieke sieraden, kennis opdoen en deze zelf met heel veel plezier dragen. Maar toen mijn eigen schatkist na een jarenlange zoektocht ineens propvol bleek te zijn, besloot ik om de hobby voort te zetten maar dan niet meer alleen voor mijzelf. Omdat mijn hart ligt bij het zoeken naar de allermooiste parel, zoek ik nog altijd alle Vintage Treasures met veel aandacht zelf uit. Ik vind het zo bijzonder dat ieder item een eigen verhaal vertelt en nog een leven lang mee kan gaan. Via deze manier deel ik mijn passie graag met jullie en kun je hier mijn gevonden schatten aan jouw eigen collectie toevoegen.

Sieraden zelf ontwerpen stond ook al vroeg op de dromenlijst. Als klein meisje keek ik tussen de oude tekeningen en eindexamenwerk van mijn opa. Een aantal jaar geleden was mijn opa het atelier aan het opruimen en vond een doos vol oude instrumenten uit het goudsmeden van zijn vader. We zijn toen een middag lang door alle tekeningen en sieraden gegaan. Ik keek mijn ogen uit. Van alles kwam voorbij, uit verschillende periodes. Toen is het zaadje gepland voor deze grote droom, namelijk het ontwerpen van mijn eigen sieraden collecties. 

BOBBIE VINTAGE

BOBBIE VINTAGE is een tijdloze collectie sieraden met een knipoog naar vroeger.

Ik ben gek op alles wat oud is. Dingen die de tand des tijds hebben doorstaan en waaraan je het vakmanschap en handwerk ziet. Iedere collectie heeft een link naar vroeger. Ik haal mijn inspiratie uit de manier waarop iets gemaakt is, een tijd waarin het ontworpen is of de materialen die gebruikt werden. 

De sieraden van BOBBIE VINTAGE zijn allemaal gemaakt van 14 karaat goud en worden handgemaakt door onze eigen goudsmid hier in Amsterdam.

We werken met een made-to-order concept, want ik vind het belangrijk dat we geen overbodig gebruik maken van grondstoffen en zo zijn we lief voor moeder aarde. Kort gezegd betekent dit dat je eerst je order plaatst en onze goudsmid gaat dan voor jou aan de slag. Zo kan ik mijn filosofie van ‘No Waste’ aanhouden en zeker weten dat er goed geproduceerd is. Want wat is nou 6 weken op de honderden jaren dat je sieraad mee gaat?

En het allerbelangrijkste is; geniet van je sieraad, maak er nieuwe herinneringen mee en draag het een heel leven lang bij je.

Liefs Bobbie

Bobbie vintage by Bobbie Bodt
Bobbie Vintage
PhotoRoom_20210912_125218 3