Bobbie Bodt

Mijn Verhaal

De liefde voor sieraden is niet zomaar ontstaan, hier zit een lange geschiedenis aan vooraf. Mijn overgrootouders hebben jarenlang een juwelier gehad in Nijmegen. En zoals dat vroeger ging, nam je het vak van je vader over en zo gingen mijn opa en zijn broers naar de kunstacademie voor goud en edelsmeden. Zijn oudste broer heeft de juwelier in nijmegen overgenomen terwijl mijn opa achter het drumstel kroop.

Hierdoor heb ik een liefde ontwikkeld voor vintage en antieke sieraden die stuk voor stuk een verhaal vertellen. En nog een heel leven lang mee gaan. Onverwoestbaar en tijdloos. Tijdens mijn jarenlange zoektocht naar parels is mijn eigen schatkist inmiddels goed gevuld, maar de hobby om ze te zoeken is er nog steeds. Via deze manier deel ik mijn passie graag met jullie en kun je hier mijn gevonden schatten aan jouw eigen collectie toevoegen.

Bobbie Vintage by Bobbie Bodt
Bobbie vintage by Bobbie Bodt
Bobbie vintage by Bobbie Bodt
Bobbie vintage by Bobbie Bodt

De grote droom

Als klein meisje keek ik tussen de oude tekeningen en eindexamenwerk van mijn opa. En aantal jaar geleden was mijn opa zijn atelier aan het opruimen en vond een doos vol oude instrumenten uit het goudsmeden van zijn vader. We zijn toen een middag lang door alle fotoboeken, tekeningen en sieraden gegaan. Ik keek mijn ogen uit. Van alles kwam voorbij, uit verschillende periodes. Toen is het zaadje gepland voor deze grote droom, het ontwerpen van mijn eigen sieraden. Sieraden die voor altijd mee gaan, tijdloos zijn en generatie op generatie doorgegeven kunnen worden. De tands des tijds overleven. Het was een droom waarvan ik hoopte dat ‘ie ooit uit zou komen.

Door een stukje lef, hard werken en inspirerende mensen in mijn leven, hebben we deze droom in vervulling laten gaan. Mijn eigen sieradenlijn is een feit. De inspiratie voor de eerste collectie komt uit mijn lievelings ringen, herinneringen of hebben een link uit mijn verleden, zo dragen ze ieder een eigen verhaal.
Voor het maken van de collectie hebben we gekozen voor een duurzame manier van produceren. De grondstoffen voor jouw gouden ring komen natuurlijk van moeder aarde en om haar zoveel mogelijk te besparen kiezen we voor een andere manier van produceren, namelijk volgens een made to order concept. Dit betekent dat je eerst de order plaatst en dan pas gaat onze goudsmid hier in Nederland voor jou aan de slag. Zo kan ik mijn filosofie van ‘No Waste’ aanhouden en was het haalbaar om deze droom waar te maken. Wat is nou 6 weken op de honderden jaren dat je sieraad mee gaat? De levertijd van iedere ring staat bij de bestelling maar binnen 6 weken ontvang je jouw parel, handgemaakt met heel veel liefde, op de mat.

Geniet, heb plezier en draag het een heel leven lang bij je.
Liefs Bobbie